Промишлени центробежни вентилатори

Промишлени вентилатори

Днес, уважаеми читатели ще поговорим за промишлените вентилатори, вентилатори, предназначени не само за бани, но и за широки пространсвта, в това число халета, складове, оранжерии и други.

Как да изберем центробежен вентилатор за промишлени цели?


Можете да изберете оптималното устройство за вентилация въз основа на популярността на марката. Благодарение на това е възможно да закупите наистина висококачествен продукт от световноизвестен производител. Плащайки малко повече пари за популярна марка, купувачът получава отлична гаранция с възможност за ремонт в сертифицирани центрове.

Когато купувате по-евтини устройства, има голяма вероятност за нискокачествен вентилатор, но много съвременни производители с по-малко популярни имена се опитват да произвеждат добри устройства, така че евтиността не винаги е признак на лошо качество. Без значение колко добре познат е производителят, вентилаторът трябва да бъде закупен в съответствие с техническите параметри на устройството.

Технически параметри

Индикаторите за мощност са основните технически параметри, които влияят върху ефективността и площта на хладилното помещение. Малък вентилатор не е подходящ за голяма стая. Препоръчително е да изберете такива стойности на този параметър, които ще бъдат 2 пъти повече от необходимото. Това създава малко охлаждащо пространство.
Шумът на устройството е вторият важен критерий при закупуване на вентилатор. Параметърът не трябва да е по-висок от 30 dB, тъй като хората ще изпитват дискомфорт при високо ниво на шум. Най-тихите устройства са вентилатори, чиито оси са монтирани на висококачествени лагери вместо на антифрикционни втулки.
Високоскоростният режим позволява на потребителя да избере необходимото количество подаване на охладен въздух. Повечето модели са оборудвани с регулатори, с помощта на които е възможно превключване на две, три или повече скорости.


Регулируема и стабилна производителност

Необходимо е да се обърне внимание на управляемостта на основната работна част на вентилатора. Също така устройството трябва да стои здраво на масата, дори когато ножовете са наклонени.
Безжичното управление значително улеснява работата на вентилатора

Много съвременни устройства са оборудвани с мини-дистанционни за възможност за включване и изключване на вентилатора, превключване на скоростта и промяна на много други параметри. Възможността за дистанционно управление обаче увеличава цената на оборудването.

И така, ако сте готови да закупите висококачествени вентилатори за промишлени цели, то непременно разгледайте този сайт.

Rate article
Add a comment